En berättelse om webbsidan flyttgubbarna.se & Städjätten

Flyttat in

Hej!

Recension Flyttgubbarna.se enligt hemsidan ”En del av Work Performance Sweden AB med Org.nr: 559293-9028″

Enligt uppgifter ifrån UC så är saknar bolaget så framgår detta. Företaget avregistrerades 2023-06-01 för F-skatt p g a myndighetsbeslut.

 

Jag kommer inte anlita ett bolag för flytt endast på rekommendation igen utan att kolla upp dem mycket noggrannare. Tjänsten blev utförd, inte på rätt dagar och utsatta tider, men en eloge till killarna som utförde flytten, som kånkade och löste allt på plats. Jag har en olustig känsla i magen vad gäller hur företagets verksamhet bedrivs. Det var en bra kontraktssignering online och flyttlådorna kom på utsatt dag och tid. Men allt annat har varit rörigt och oförutsägbart.

 

Ja var ska jag börja. Anlitade på rekommendation av kollega som använt dem flera gånger. Bokade tre tjänster. En flyttstäd av radhus och en flytt av möbler från en lägenhet till förråd samt flytt från förråd till nya lägenheten ett par veckor senare.

 

De två första skulle utföras samma dag. Städet dyker helt enkelt inte upp alls under dagen. Jag tillbringar timmar i telefonkö och  deras kundtjänst har ett trevligt bemötande när man väl kommer fram och kämpar med att lösa problemet. Det verkar dock alttid som att någon annan sitter på svaren. Här finns effektiviseringsmöjligheter deluxe. Tyvärr blir tjänsten utförd på morgonen dagen efter. Bra gjord men på fel dag. Vi hade tur att de som flyttade in inte kom förrän på eftermiddagen den här gången.

 

Vad gäller flytten ska lägenheten också lämnas över dagen efter på morgonen. Flytt ska påbörjas mellan 13-15. Killarna kommer kl 17. Jag hade uppskattat ett samtal eller meddelande att de var sena men fick själv ta kontakt med kundtjänst. Killarna som kom hade ingen information om vad som skulle flyttas. Trots att jag följt mailinstruktionen med att fylla i online vad som skulle flyttas, utöver att ha beskrivit det ingående vid bokningen. Killarna inser att bilen inte kommer räcka. Försöker be om ett extra flyttteam. Offerten sa 6 h med 3

man. Förrådet vi ska flytta grejerna till stänger kl 23. Vi kommer fram till att flytta hälften nu och resten imorgon. Jag koordinerar med den person som ska flytta in i min lägenhet dagen efter och han är världens ängel som ger oss en extra dag för att flytta ut resten. Jag får dock ingen tid varken via telefon eller sms på när de ska komma dagen efter. Jag tar själv kontakt med kundtjänst så snart de öppnar kl 08:00. De kommer 9:30 när jag sitter hos mäklaren och lämnar över lägenheten. Men de är snabbt på plats igen när jag väl kommer tillbaka till den nu sålda lägenheten.

 

Under hela proceduren är det ingen notifikation om hur nära de är eller info om att de är sena. Man måste själv ringa upp och fråga och vänta medan de kollar. Här finns utrymme för förbättring.

 

Fakturaunderlaget anger inte vilket företag jag betalar till, vilken tjänst som avses eller under vilken dag den utfördes. Endast timmar och pris. Vilket gör det svårt att förstå vilken tjänst som avses. Vi bokade till exempel flyttstäd och flytt av bohag till mellanlagringsförråd och sedan flytt till nya lägenheten. När fakturorna kommer går det inte avläsa vilken av tjänsterna som faktureras. RUTavdraget har dock blivit korrekt.

 

Hemsidan flyttgubbarna.se anger att de är en del av Work Performance Sweden med org.nr. 559293-9028 som är registrerat som Konsultbolag avseende företags organisation och som ett marknadsföringsbolag. Det är det företaget som swishnumret är registrerat på och deras registrerade verksamhet från 2020 säger: ”Bolaget ska med bl.a internetbaserad marknadsföringsarbete bedriva och utveckla strategiska affärskoncept inom ROT och RUT- branschen för att långsiktigt ge värde till bolagets varumärken samt idka därmed förenlig verksamhet.” Inte en flyttfirma i första hand. De verkar även bedriva verksamhet under varumärket städjätten. Det står på bilarna och t-shirtarna i varje fall. WP Sweden har inga anställda. Och vad jag kan se, inga dotterbolag. Så vilket bolag som utfört tjänsterna är fortfarande höljt i dunkel. Kanske ett leverantörsupplägg med bemanningsbolag eller liknande? Det framgår inte av hemsidan. Känns verkligen inte bra. De verkar ha 12 fordon (troligen ett antal flyttbilar) i företaget. Men inga anställda. Det känns inte heller bra. De har betalt 3 000 kr i skatt 2021. Det känns inte heller bra.

 

När senaste flyttlasset gick fick jag ett sms dagen innan för kontakt till kundtjänst som inte fungerade. Gick tillbaka till telefonnumret i tidigare flyttsms och det fungerade som tur var.

 

De skriver på hemsidan att de är ISO certifierade enligt 9001. Ett certifikat kan man få för vad som helst av vem som helst. Därför finns ackrediterad certifiering. Deras certifikat verkar inte vara utfört av ett ackrediterad certifieringsorgan för 9001. Jag inbillar mig att det i så fall borde ha gått att spåra via exempelvis www.certifiering.nu

 

När vi ska flytta från förrådet till nya lägenheten så har jag uppgraderat bokningen till två bilar och fyra flyttgubbar samt bestämt att jag själv hugger i och hjälper till. De kommer på utsatt tid. Tyvärr inte någon av dem som var med två veckor tidigare. Vi behöver köra ett lass till till förrådet efter att vi fyllt de två flyttbilarna. Men istället för att åka till förrådet åker det erfarna flytteamet hem och lämnar mig med två oerfarna killar som sliter jättehårt och jobbar bra. Men vi får stressa för att hinna tömma förrådet innan 23 när de stänger Shurgard. Det hade kunnat undvikas om det andra gänget stannat kvar.

 

När flyttlådorna jag lånat hämtades kom de inte på överenskommen dag utan flera dagar senare så frun hade stannat hemma helt i onödan.

 

Om du inte är beroende av förutsägbarhet i din flytt och ditt städ avseende tid och dag så lyckas de åtminstone hitta bra killar som verkligen anstränger sig för att det ska bli gjort. Men kära flyttgubbarna jag kommer inte anlita er igen.

Med vänliga hälsningar

John (i egenskap av privatperson)

John Thorsson
Samverkansspecialist

Vi på flyttkonsumenter har kontrollerat uppgifterna om ovan bolag och dessa stämmer enl UC så vi avråder flyttkunder att använda dessa.

Rating: 4.0/5. From 3 votes.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 omdömen om “En berättelse om webbsidan flyttgubbarna.se & Städjätten

 1. Undvik! Blufföretag med trovärdig front och är skickliga på att verka seriösa vid bokning. Skrev på ett avtal som skulle kosta 3 800 kr och när de packat in möblerna i lastbilen krävde de flera tusen extra för att de skulle leverera dem alls. Polisanmält.

  Svara
  • Exakt samma sak hände mig. De fick mig sedan att betala dubbelt. Anmälde dem också. Hoppas så många som möjligt anmäler dom.

   Svara
 2. Kontaktade Flyttgubbarna angående flytt av ett tungt värdefullt sideboard inom Stockholm. Under transporten skadade Flyttgubbarna skänken allvarligt på ena sidan pga deras oaktsamhet. Nu vägrar de att ta ansvar för det inträffade. De erbjuder visserligen en kompensation om 1.500:- men det är ett skämt med tanke på att skänken har ett värde på över 100.000:- och jag kommer behöva starta en process och stämma dem. Trist att de inte tar ansvar enligt gällande regler.

  Varnar verkligen alla starkt för att anlita detta företag.

  Svara

Fler flyttfirmor

Pianoflytt i Stockholm

Pianotransporter är en firma som är specialister att flytta pianon & flyglar allt till fasta priser. Ni finner priser på deras hemsida och pris på sekunden. Länk till hemsidan  

Läs mer »

Arnes Flytt

Org.nr: 559310-0380 Innehar företaget trafiktillstånd Hemsida: www.arnesflytt.se        

Läs mer »

Flytt & Städ Sverige AB

En flyttfirma som hjälper både privatpersoner och företag. Orgnr: 559032-1138 Innehar företaget trafiktillstånd? Hemsida: Flytt och Städ . Har du flyttat med flytt och städ och vill lämna ett omdöme?

Läs mer »

Transport Cars Stockholm

Transport Cars Flyttfirma Stockholm erbjuder dig alla former av tjänster för att hjälpa dig med din flytt. Orgnr: 559017-2275 Innehar företaget trafiktillstånd? Hemsida: Transportcars

Läs mer »

Fungerade flytt AB

Fungerade flytt är ett flyttbolag i Stockholm. Orgnr: 559192-5986 Innehar företaget trafiktillstånd? Lämna Ett omdöme om fungerande flytt i Stockholm. Hemsida: Fungerade flytt

Läs mer »

A-J Express-Service i Eskilstuna

A-J Express-Service AB öppnade sina dörrar redan i slutet av 1999. Givetvis innehar företaget samtliga tillstånd och försäkringar som krävs för att driva en flyttfirma och ni som kund skall

Läs mer »