Så lurar oseriösa flyttfirmor sina kunder.

Flyttat in

En kvinna som anlitade en flyttfirma blev av med hela sitt bohag när hon skulle flytta ifrån Norrland till Kalmar. (läs inslaget i tidningen)Det förekommer även en hel del flyttfirmor på Råd & Rön svarta listan som kan löna sig att kolla på. Vi på flyttkonsumenter vill varna er konsumenter som skall flytta för detta, då det inte är första gången vi hör sådan. Det har uppkommit många företag som ägnar sig åt att flytta privatpersoner sedan rutavdraget infördes,, och tyvärr är många av dessa inte seriösa transportörer. Men hur skall man som privatperson veta vilket företag som man skall anlita då? Vi på flyttkonsumenter vill ge er lite tips om hur ni undviker dessa se våra tps här nedan och följ råden som vi ger er det lönar sig. Oftast så börjar man med att leta efter flytthjälp på internet och redan där så finns det saker som ni bör tänka på.

. Ni hittar en flyttsajt som lovar en förfrågan flera svar – Undvik dessa då dessa flyttsajter är i regel vinstdrivande företag som inte har en aning om hur en flytt skall utföras utan det gäller att samla in så många flyttförfrågningar som möjligt och dessa säljer som senare till mindre flyttbolag för mellan 100:- – 500:-/st som oftast saknar kunskap och erfarenhet samt även flyttbilar av rätt storlek.(Se nr 2 nedan)

. När ni hittar en sida på internet som ser bra ut men saknar uppgifter om vilka dom är tex organisationsnummer , telefonummer kolla upp dessa väldigt noga för tyvärr så förekommer det att vissa flyttbolag köper upp hemsidor utav flyttfirmor som har gått i konkurs och på så vis lurar kunden genom att utge sig för att vara någon dom inte är , detta har vi rapporterat om tidigare. (se här)

. Priset är även det ett sätt att se på då många flyttfirmor ger ett lågt fast pris för att senare höja upp det när dom påbörjat uppdraget och den stackars flyttkunden kan inget göra förutom att betala (Se nr 1 nedan) , så är det för billigt för att vara sant så är det mest troligen så. Det finns ett antal flyttföretag som annonserar om 2 man och en bil endast 495:-/tim efter rut ink moms och den ekvationen går inte runt ekonomiskt på då bilen kostar minst 100:-/tim enl skatteverkets uträkning sedan skall momsen betalas, diesel, löner, arbetsgivaravgifter, arbetskläder, så eter alla kostnader så blir det inget kvar för övriga inköp som behövs för att driva ett företag.

. Detta var en liten fingervisning ifrån vår sida på flyttkonsumenter om hur ni undviker att er flytt till en ny bostad blir en skräckupplevelse istället för en bra upplevelse anlita endast flyttföretag som vet hur en flytt skall utföras och var inte rädda för att fråga flyttfirman som ni tänkt anlita om försäkringar, trafiktillstånd, organisationsnummer för genom det så kan ni se mycket om företaget på bland annat alla bolag som är en gratistjänst, och vill inte flyttfirman ge er det – undvik dom direkt.

Vi på flyttkonsumenter hoppas att ni som konsument uppskattar våra tips och råd skriv gärna in och berätta samt om det är något ni saknar vi hjälper er.

Nr:1 ifrån Råd & Rön svarta listan.

Februari 2024

Företaget gav först en offert på 3 900 kronor för en flytt som sedan höjdes till 7 100 kronor. När kunden inte ville betala det högre priset ville företaget inte utföra flytten. Arn rekommenderar att företaget ersätter kunden med 2 000 kronor för den högre kostnad som den tjänst kunden tvingades boka i stället hade.

Februari 2023

Flyttfirman använde en extra flyttkille under två och en halv timme utöver vad parterna hade kommit överens om. Arn rekommenderar att kunden ska få tillbaka pengar motsvarande den kostnaden.

Februari 2024

Flytten kostade mer än dubbelt så mycket som offerten från företaget visade. Arn rekommenderar att företaget återbetalar 3 225 kronor.

Februari 2024

Tre ärenden där flyttföretaget inte fått med hela bohaget i flytten, saker kommit bort och möbler skadats. Arn rekommenderar att företaget ersätter sina kunder med tillsammans 23 100 kronor. I ett av ärendena fick kunden ersättning med hjälp av kronofogden.

Februari 2024

Företaget fakturerade betydligt mer än överenskommet för flytt och städning. Arn rekommenderar att kunden får tillbaka 13 550 kronor.

Nr:2 ifrån Råd & Rön svarta listan

Februari 2024

Allt fick inte plats i bilen när företaget skulle utföra flytten och kunden tvingades anlita ett annat företag för det som blev över. Arn rekommenderar att Högbergs Flytt AB betalar 7 500 kronor till kunden.

Februari 2024

Företaget genomförde inte den beställda flytten. Arn rekommenderar att kunden ersätts med 18 683 kronor.

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 omdömen om “Så lurar oseriösa flyttfirmor sina kunder.

  1. Vår flytt från villa till lägenhet blev en mycket trevlig upplevelse tack vare flyttkonsumenter.

    Rekommenderas varmt!

    Svara

Fler nyheter