En flyttföretagares berättelse om den snedvridna konkurrensen tack vare RUT-avdragen.

Vi på flyttkonsumenter har fått ett brev av en bekymrad flyttföretagare som ser vad som håller på att inträffa med att service och kvalité byts ut mot resultat och nöjda aktieägare. Vi på flyttkonsumenter vill efter vår kontroll varna alla som står inför en flytt att tänka till inför valet utav flyttfirma. Passa er för förmedlingstjänster/ där dom t.ex. lovar 6 offerter ifrån kontrollerade företag. Hur är företagen kontrollerade egentligen ? eller städbolag som tar hand om allt från start. Vad menas egentligen?  Läs nedanstående brev så förstår ni vad vi menar.  Vårt tips är att anlita endast etablerade flyttbolag till er flytt, och framförallt kontrollera flyttfirman ni tänkt anlita. Lycka till med er flytt.

Hej Flyttkonsumenter.

Som många flyttföretagare befarat så är detta med RUT-avdrag inte endast positivt. Vi hoppas att med detta brev kunna hjälpa flera människor att förstå innebörden med vad RUT-avdraget kan ha för följder för oss inom detta yrke.
Vi som berättar har arbetat inom flyttbranschen under många års tid, vi arbetar ständigt med att försöka utveckla branschen och göra den till någonting ännu bättre än vad den är idag.
Det finns dock konsekvenser med all förändring som komma skall, det som skrämmer just nu är att många utav våra medarbetare riskerar att stå utan arbete och möjlighet till försörjning, flyttföretag som funnits i över 20 år riskerar att försvinna i skuggan utav drakar som producerar otroliga vinster för egen vinning, allt utan känsla för yrket, ett gammalt yrke som funnits sedan urminnes tider och kallats allt ifrån Stadsbud, Expressarbetare och flyttgubbar.
Dessa har i grund och botten alltid varit flyttföretag vars syfte och mål är att hjälpa andra företag och privatpersoner med att flytta sin egendom, sina hem, sitt allt!
Tack vare införandet utav RUT-avdraget har allt flera kunnat unna sig denna tjänst, kunnat spara på sina ryggar och knän, sluppit oroa sig över hur det skall gå med flytten, detta har helt enkelt gjort det möjligt för privatpersoner och företag att kunna luta sig tillbaka och överlåta arbetet till proffsen.

Det har framkommit att en hel del stora aktörer i olika branscher under 2000-talets början tagit in utländsk arbetskraft, främst ifrån öststatsländerna. Denna arbetskraft avlönades med bidragspengar vilket i sin tur ledde till olika skandaler som exempelvis arbetsplatsolyckor, hot gentemot kund men också i en del fall till döden.
Detta är exempel på en del händelser som oftast sopats under mattan utav just företag som valt att arbeta på detta sätt, då målet endast varit att göra storvinster till sina aktieägare i börsnoterade företag.
Det blir allt tydligare att detta är på väg att ske även i vår bransch, flyttbranschen. Man kan då fråga sig varför? Förklaringen är enkel, pengar!
Det kan verka lönsamt att ta in arbetskraft med rätt till bidragspengar, då man på så sätt kan få ner företagets lönekostnader och samtidigt göra stora vinster genom att erbjuda kunderna RUT-avdrag. Man arbetar på detta sätt för att aktieägarna skall kunna få höga utdelningar. Företag där detta arbetssätt är märkbart är bland annat stora städföretag samt förmedlingsföretag som säljer olika tjänster via nätet, ofta specialiserade på allt som har med RUT-och ROT att göra.
När detta pågår, när allting i slutändan endast handlar siffror på ett bankkonto, vad händer då med de flyttfirmor som arbetat i över 20 år?  Flyttfirmor som innehar rätt kompetens och erfarenhet för yrket? Flyttfirmor som vet hur en flytt ska gå till på ett smidigt sätt, som vet hur man får en kund att känna sig trygg? Som ovannämnt riskerar dessa att hamna i skuggan utav de stora pengarhungriga drakarna.

Hur skall vi kunna konkurrera med dessa villkor? Svaret är enkelt det går inte, då våra lönekostnader fortfarande finns kvar. Detta är väldigt snedvriden konkurrens!

Tänk därför en extra gång innan du väljer vem du ska anlita till din nästkommande flytt, ett flyttföretag som arbetar för slutmålet, nöjd kund eller ett företag så som ett bolag med olika tjänster  och endast existerar i form utav fina hemsidor på internet och en massa reklam  eller ett städföretag som saknar erfarenhet och kompetens men som arbetar för slutmålet, vinsten?
Valet är Ditt!

No votes yet.
Vänligen vänta...

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på email

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Flyttkonsumenter informerar er om flytt.

Flyttkonsumenter har fått väldigt mycket frågor om flyttfirmor  dom senaste månaderna, speciellt i Stockholm , Göteborg , Malmö, så vi bestämde oss för att kontrollera vad det berodde på. Vi

Läs mer »

Skojare bland flyttfirmor ökar.

Allt eftersom som arbetstillfällen minskar och befolkningen ökat dom senaste åren så har vi på flyttkonsumenter konstaterat en sak. Det vi upptäckt är att fler och fler börjat kalla sig

Läs mer »

Vi kontrollerar samtliga omdömen.

Vi på flyttkonsumenter har upptäckt att en del flyttfirmor försöker skriva bra om sig själva och skriva dåligt om andra flyttfirmor. Därför skickar vi ett mejl till samtliga som lämnar

Läs mer »

Flyttfirmors omdömen.

Allt oftare ertappar vi flyttfirmor och olika flyttsajter som försöker fuska sig till bra omdömen eller skriver dåligt om andra flyttfirmor. Flyttfirmor som ännu inte har några omdömen tror att

Läs mer »