Flyttfirma anmäld och fälld i allmänna reklamationsnämnden.

Flyttfirma fälld av ARN

Flyttfirman fick sitt skatteavdrag underkänt – då krävde de kunden på pengarna. Nu har firman fällts i Allmänna reklamationsnämnden. I december 2010 anlitade en göteborgare firman Sveaflytt i Borås för att flytta sitt bohag till Lund. Notan blev 14 000 kronor.
Ett år senare skickade Sveaflytt utan förvarning en ny räkning på 11 564 kronor. Firman hade försökt göra Rutavdrag på hela uppdraget genom att bokföra det som flyttstädning. Skatteverket underkände detta, eftersom städningen bara var cirka en tredjedel av kostnaden. Nu ansåg Sveaflytt att kunden skulle stå för mellanskillnaden.
Den utflyttade göteborgaren betalade för att slipa inkasso men anmälde samtidigt saken till ARN.
Sveaflytt avvisade kritiken och hävdade att eventuella reklamationer måste göras inom åtta dagar. Det imponerade dock inte på nämnden, som fastslog att bolagets ökade kostnader inte på något sätt är kundens fel. Bolaget uppmanas att genast betala tillbaka hela beloppet.
Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 omdömen om “Flyttfirma anmäld och fälld i allmänna reklamationsnämnden.

  1. Håller med! Anlita Sveaflytt och de råkade skada en möbel. Fick aldrig ersättning för detta. Chefen svarade aldrig på mail eller telefon.

    Svara
  2. Denna människa är inte frisk, 7 timmars försening, trots det ska dom ha fullt betalt. Flyttkillarna gjorde så gott dom kunde men när man pratade med chefen så var det den mest otrevligaste människan jag någonsin pratat med. Arrogant, egoistisk, den mest uppblåsta idiot jag någonsin pratat med. Kan inte fatta hur en människa som han kan driva ett företag! Anlita aldrig detta Borås Företag.

    Svara

Fler nyheter