Allt oftare ertappar vi flyttfirmor och olika flyttsajter som försöker fuska sig till bra omdömen eller skriver dåligt om andra flyttfirmor.

Flyttfirmor som ännu inte har några omdömen tror att de kan ta genvägen genom att fuska sig till ett högt betyg och flera omdömen genom att hitta på olika lösningar  , och på så sätt försöka lura potentiella kunder att de har massor av nöjda kunder sedan tidigare. Ett fult knep som inte fungerar hos oss på flyttkonsumenter.

Det finns flera sajter där man kan lämna anonyma omdömen. Problemet är bara att när vem som helst kan skriva ett omdöme, helt anonymt och utan att ha varit kund, finns ingen trovärdighet kvar. Vilket också leder till att det inte finns något att vinna på dessa sidor.

Flyttfirmor som ständigt förlorar affärer börjar nu agera i desperation genom att fuska sig till bra betyg på andra sajter också. Inte bara på de sajter där man tillåts vara anonym. Någonting vi på flyttkonsumenter ser mycket allvarligt på.

På flyttkonsumenter krävs det att du kan visa upp fakturan/ordersedeln samt uppge namn , personnummer något som vi givetvis inte lämnar ut via vår hemsida. Dessutom har vi ett program installerat som gör att vi ser ip nr och vem som skrivit omdömet  . Ändå upptäcker vi allt oftare företag som lägger ner mycket tid på att försöka fuska sig till ett bra omdöme.Ett sätt som flyttfirmorna ofta gör är att dom dels skriver in till oss och kräver att vi skall radera omdömet för dom har ingen kund som heter så osv, och ett annat sätt är att dom skriver flera betyg både om sig själva och andra men med påhittade mejladresser med g-mejl , Hotmail och så vidare på slutet. Givetvis raderas alla fejkade omdömen och flyttfirman tilldelas en varning och vi kan i vissa fall varna kunder för just den flyttfirman.

Ett annat problem är dessa sajter som finns i utlandet t.ex. move24 , flyttpunkten , flyttfirma24 , flyttfirma i stockholms län och städfirmor som säger att dom arbetar med flytt kontrollera flyttfirman , flyttsajten , städfirman , offertsajten ordentligt som ni funderar på att anlita. Anlita endast Svenska bolag som finns registrerade i Sverige och fråga dessutom företaget som ni tänkt anlita om deras personalförhållande. Begär svensk personal för då kan ni vara säker på att lagar och bestämmelser följs och personalen har tryggheten som finns i Sverige och att dom får rätt lön osv.

Vi på flyttkonsumenter hoppas att ni som flyttkonsument uppskattar vår hjälp och att ni tar till vara på våra tips anlita rätt flyttfirma till er flytt.

Rating: 3.0/5. From 6 votes.
Vänligen vänta...

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på email

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Flyttfirmor luras med fula metoder

Dom oseriösa flyttfirmorna har än en gång hittat på metoder som lurar privat personer att anlita dom, läs hur. Det hela börjar med att konsumenten som skall flytta tar in

Läs mer »

Vi vill varna för en ny flyttsajt.

Ännu en flyttsajt har startats upp, denna sajt lovar guld och gröna skogar  flytthjälp av proffs osv, men som vanligt så får dom inte bedriva flyttjänster mot betalning då dom

Läs mer »

Att anlita en flyttfirma som kan flytt.

En flyttföretagares berättelse om den snedvridna konkurrensen tack vare RUT-avdragen. Som många flyttföretagare befarat så är detta med RUT-avdrag inte endast positivt. Vi hoppas att med detta brev kunna hjälpa

Läs mer »

Flyttfirma fuskar med körtider.

En flyttfirma i Uppsala fuskar med kör och vilotider och får därför böter på 37 tusen kronor. (Källa är Uppsala nya tidning och ni finner hela reportaget här)

Läs mer »