Flyttkunder tar stora risker vid flytt.

Vi på flyttkonsumenter har många gånger varnat både företag och privatpersoner för att anlita flyttföretag utan trafiktillstånd. Nu har även Göteborgsposten uppmärksammat detta och skriver en hel del om detta. Här finner ni en länk om det.. Här finner ni även en länk om vilka flyttfirmor som saknar trafiktillstånd och som ni som kund bör undvika. Det finns även ett reportage om en kund som anlitade en flyttfirma som saknade trafiktillstånd och fick slutnotan 3 gånger så dyr som offererat så undvik dom oseriösa flyttbolagen och anlita istället rätt flyttföretag.

No votes yet.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 omdömen om “Flyttkunder tar stora risker vid flytt.

 1. Göteborgs Flyttbyrå har nu ändrat namn till Gbg Flytt AB. Det är dock samma skojare som både driver och bemannar firman, ibland utökas personalstyrkan med ex-convicts. Flera av personalen saknar uppehållstillstånd och firman i sig saknar alla slags tillstånd, bl a trafiktillstånd, för att kunna bedriva flyttjänster. Det finns starka belägg för att man har samröre med kriminella gäng i Göteborg, och deltar i också andra ’inkomstbringande verksamheter’, däribland trafficking. Vanan att hota personer att betala kommer från dessa verksamheter. Träffa aldrig någon av dessa personer ensam, se till att ha inspelning på telefon och kameraövervakning, anmäl dem för ofredande och övergrepp i rättssak när de ringer och försöker pressa ytterligare pengar. Jag har både röst och bildbevis som jag ska lägga upp på Internet och i olika forum, Göteborgs Flyttbyrå alias Gbg Flytt är prisgivna och deras öde beseglat. Så går det när man svindlar ett stort antal personer, öga för öga och tand för tand-principen gäller.

  Det är ’Gabriel’ som svarar i telefon, och som lämnar bokningsbekräftelser och avtal som sedan inte hålls, inte till någon del. Han är ingen ’bra säljare’ utan en kriminell gangster som svindlat tusentals kunder. En vidlyftig offert lämnas som han sedan bekräftar – typ 4 timmars tidsåtgång för en 3:a, med 2 man. Då flyttbilen inte kommer, så trissar han upp priset, nu ska plötsligt 4 man komma men med dubbla taxan. Efter 6 tim. försening dyker 2 man och en praktikant upp – man påstår att bohaget var större än vad som angetts (trots att kopia på avtal och offert finns) och att det behövs mer tid. Om man inte får en stor summa pengar kontant så lämnar man allt och tar med sig det man lastat som ’pant’. Därefter så trissas priset upp varje timma av ’Gabriel’. Gangsterfasonerna i kroatiska kriminella gäng sitter djupt. Telefonsamtal från ett stort antal tfn.nummer och från hemliga nummer, alla tider på dygnet följer, i syfte att med hot pressa ut ännu mer pengar för en flyttjänst som inte fullgjorts.

  Jag har anmält detta företag till alla instanser som går att anmäla, jag vet att utredarna är dem på spåren. Men, eftersom jag får motta hotfulla telefonsamtal ännu, 6 månader efter en tjänst som inte utfördes och mitt bankkonto länsat – så har jag bestämt att anlita riktiga proffs som tar itu med detta blufföretag, och de personer som arbetar där, nu. Jag uppmanar alla andra som blivit lurade av detta företag och dessa personer, att göra detsamma. Varför ska vi tillåta skojare och kriminella av den här sorten, att få driva företag i Sverige?

  Svara
 2. Göteborgs Flyttbyrå, mannen som svarar kommer att vara Gabriel, en bra säljare utan moral eller samvete en skojare. Anlitade dessa för min mammas räkning som flyttade till älderboende. På plats nämner de att de måste vara kontant betalning efter att de börjat. En tid in i flytten påpekas att det pris som var Ök inte håller för det är för mycket saker. Flyttlådor som man kunde ”HYRA”/Pant blev sedan efter flytten hämtade efter mycket tjat. Däremot kom inga pengar för de returnerade lådorna. mera tjat och löften från Gabriel. Två veckor senare ”bolaget har gått i konkurs” – detta är givetvis inte sant utan igen ett ohederligt beteende. VARNING FÖR DETTA FÖRETAG

  Svara
 3. Det är helt ofattbart att Göteborgs Flyttbyrå, som reportaget i länken handlar om, får fortsätta sin framfart med att lura sina kunder. Klagomål finns på Internet, och nu senast den 2015-08-26 i GP-posten samt flera anmälningar till ARN och ändå fortsätter företaget med sitt lurendrejeri genom att komma med olika påhitt för att kunna sätta oskäliga prispålägg. Här är några exempel:
  1. Det finns inget prisavtal.
  2. Priset var utan moms.
  3. Bohaget var dubbelt så stort än beräknat.
  4. Tidsåtgången blev betydligt längre än beräknad.
  5. Med mera, med mera.
  Och prishöjningen informerar de om vid en tidpunkt när kunden sitter risigt till och blir därmed tvungen att betala.
  Med alla dessa klagomål i åtanke så är det uppenbart att företaget kör med strategiska metoder för att pressa sina kunder på merkostnader.
  På Eniros omdömessida finns flera klagomål men det har funnits ännu flera som av någon okänd anledning har plockats bort. Man kan bara gissa hur borttagandet har gått till. Man kan även undra över om de positiva omdömen som finns där är fejkade av företaget eller om det verkligen finns kunder som är nöjda med jobbet som flyttfirman har utfört, för med tanke på deras välkända tillvägagångssätt så är det tveksamt om det över huvud taget finns några nöjda kunder som har haft med Göteborgs Flyttbyrå att göra. VARNING FÖR DETTA FÖRETAG!!!

  Svara

Fler nyheter