Hemsk Flyttfirma med maffiafasoner BORGHOLM FLYTT O STÄD

Hej,
tänkte skriva till er med tanke på att få lite rådgivning.
Jag blir för nuvarande utsatt för lurendrejeri av ett flyttföretag i södra Sverige som kör med riktiga maffiafasoner.
I början på April hittade jag deras sida på nätet, sidan såg bra ut. Jag behövde flytta lite lådor fr sommarbostad delat med mi sambo i norra Italien då vi skall flytta isär i Göteborg där vi annars bor.
Från början verkade de hur trevliga som helst, de hade tom deltagit i någon tv-program skröt de med, och begärde hela kostnaden betalat i förväg, dvs i början på April. Jag meddelade de att
jag inte var intresserad av att betala hela summan i förväg då det vanliga är att få förskott på betalning när bokningen sker och restsumman när jobbet är gjort, om inte så att betalningen skulle ske i efterhand med faktura…till
min förvåning får jag svar av ”Pelle” VD för företaget (och ett par andra lika företag i området) som säger OK till mitt förslag, att då få betala i förskott 15000kr av totalkostnaden 25000k. Hämtningen av lådorna skulle ske första veckan i maj. Jag hade förberett och packat lådor under flera månader och var redo.  Första veckan i maj kommer, jag har inte hört någonting från ”Pelle” då….veckan går, fortfarande ingenting……när andra veckan kommer ringer jag upp ”Pelle” och undrar vad de sysslar med? Har dessutom alla lådor i en mindre lägenheten och de hindrar mig då den är full att hyra ut den. Så det är inte enbart olägenheten att bli fast i Italien, att inte fått iväg mina lådor, att inte fått hyra mi lägenhet men dessutom att inte få någon info ifrån de som störde mig, de hörde inte av sig, inte ens när de inte dök upp.
När jag då ringer ”Pelle” andra veckan i maj så börja ursäkten att flytta på ”förlåt 1000 ger etc etc…” och bl. att de borde fått en ny lastbil som han hade tänkt skicka ner mer att leverantörer var försenad etc etc….(jag förstår inte hur jag som kund skulle behövas drabbas av detta, det är ju deras ansvar att se till att ha rätta verktyg för att utföra ett jobb de tom har tagit delbetalning i förskott för rykte jag), men ok, Pelle säger då att de inte kan komma tredje veckan i april ”helt säkert ” säger han men han kan inte säga ännu vilken dag…..Däremot har de haft bråttom att begära utbetalning av rutavdraget i mitt namn fr Skatteverket som skickar brev till mig i Göteborg för att bekräfta utbetalningen.

Jag börjar tveka lite på hans optimism och säger till honom att vi satsar på sista veckan i maj ost, men att det måste vara helst säker denna gången då deras slarv har redan kostat mig mycket tid och pengar. Till vilket Pelle vid den punkten erbjuder mig 9000kr som compensation för mina förluster och säger då att de kommer GARANTERAT sista veckan i maj, han insisterar att denna gången kommer de att komma….(jag tyckte att det var snällt av företaget att erbjuda sig att hjälpa till på det viset, men förstod inte då att det handlade om en muta för att få behålla jobbet…det förstod jag senare).
Sista veckan i maj kommer, jag hör fortfarande ingenting från BORGHOLM FLYTT O STÄD, och Pelle är lite svårare att nå, de har tydligen problem med telefon samt visa dagar är inte visa på plats eller har mycket att göra etc etc….
Som nästan förväntat veckan går förbi, de dyker inte upp, för andra gången, denna gången bli jag lite irriterad, det har nästan gått 2 månader sedan min betalning och firman har nu vid 2 tillfällen låtit bli att komma men inte kommit vilket gör situationen mycket svår för mig, fortfarande blockerad i Italien i väntan på att BORGHOLM FLYTT O STÄD skall dyka upp som de lovade att göra.
Nu är vi i början på juni, vid den punkten förstår jag att det kommer att bli stora problem och att det är bäst att inte ringa men att föra allt via mail för att få bevis mina samtal med ”Pelle”. Jag skriver till de och frågar vad de sysslar med och frågar varför för andra gången de inte dök upp, då kom ”Pelle” (VD för företaget) med 2 ursäkter, först uppfattade han att jag inte hade bråttom (???!!) därför sket de i att komma, sedan hade de precis fått bilen fredagen innan men ännu hade problem med registrering mm och därav skulle detta lösa sig ”vilken dag som helst nu”……..jag svarar till honom att jag kräver att bli uppdaterat då situationen är ohållbar för min del och redan då har jag tankar att kräva mina pengar tillbaka och att söka ett seriöst företag istället som kan utföra uppdraget och lösa den mycket svåra situationen som ”Pelle” har satt mig i…
Det går 12 dagar till, inte ett ord från Borgholm och ”Pelle” som kör tydligen samma stil.

Vid den punkten får den vara nog, det har gått över 2 månader  sedan min förskott-betalning och det enda jag får är tomma löften om hämtning och en muta/fantasiersättning för den situationen de har satt mig i…
Jag kontaktar då företaget och meddelar de att efter 2 uteblivna tillfällen samt fortsatt tömma löften och fortsatt brist på kommunikation kommer uppdraget att ges istället till ett annat företag som jag talade med samma dag och var villiga att snabbt lösa min situation.
Då börjar jag få den ena sjuka mail efter den andra från ”Pelle” i Borgholm, skrivna i rött, fulla med påhitt och påståenden, människan verkar vara instabil och nästan påverkat, han hota tom mig för att jag skulle försökt att utpressa firman på pengar (???????!) och skickar sidor på olika delar av lagar som han hävdar stödjer hans påstående, tonen är inte längre den fr början, väldigt hotfull och otrevlig, oproffsigt och mycket opålitlig….en stund senare skriver han på nytt men denna gången erbjuder ytterligare 1000kr i muta ovanpå de 9000kr för att behålla uppdraget, helt sjukt, människan har precis en stund innan skrivit en mängd av lögner och hot till stämning ….jag behöver knappast precisera att förtroende för det företaget, om jag nu hade haft lite av det kvar,t är bortblåst helt, det finns inte en chans att jag sätter i händerna på dessa människor, mina lådor med alla mina värdesaker, mina verktyg, mina minnen, ja mer elle mindre hela mitt liv….så meddelar jag ”Pelle” att eftersom han visar den hotfulla attityden så har han en vecka för att betala tillbaka mina 15000kr, att de har förbrukat mitt förtroende gång på gång och att vid den punkten och hans mail är jag inte heller intresserad av någon som helst kommunikation med honom eller hans företag.
Då forsätter de sjuka mail, han vägrar betala tillbaka, han vägrar släppa uppdraget, och helt plötsligt kan han sätta ”tillfälliga plättar” på bilen och åka med detsamma.
Han ignorerar det jag skrivit innan, även att de blivit av med uppdraget som nu ett annat företag har fått, och försöker pressa på att de är snart på väg…
Då svarar jag att jag inte är intresserad av att höra fr de mera, att jag kommer inte att läsa deras meddelanden mera samt att om de på egen hand och utan mitt tillstånd skickar ner en bil kommer inte jag att ta emot den, att de kommer själva att stå för den kostnaden och att de är inte välkomna hit. Alltså han vägrar lyssna och hans sjuka mail hävdar en lång list på olika saker, påhittade, som jag inte längre orkar sätta mig i.
Jag meddelar de att efter en vecka om inte återbetalningen är synlig på mitt konto kommer ärendet och krav på återbetalning tas vidare av kronofogden…
En vecka har gått och såklart och jag inte hört något mer om återbetalningen, pengarna finns iaf inte på mitt konto…
Jag kommer då på måndag eller tisdag öppna ärendet hos kronofogden, och är beredd att ta detta vidare till rätten om så behövs.
Ni kan föreställa er allt elände som detta har skapat, inte enbart finansiellt, jag har nu även blivit av med eventuell möjlighet till bostad då jag och sambon skulle gå isär då tiden går, och jag är fortfarande fast i Italien tack vare ”Pelle” iaf nu tills det nyanställda företaget kommer att hämta (inom kort) det som ”Borgholm Flytt o Städ” sket i att hämta….
I Samråd med det nya företaget som skall hämta lådorna förstår inte vi dessutom varför ”Pelle” envisar sig att vägra betala tillbaka då de inte har gjort något jobb överhuvudtaget, och dessutom sket i att komma de tillfällen de skulle komma….de skulle kunna betala tillbaka och på så sätt bli av med mig, bli av med uppdraget de inte lyckade utföra etc… men nä, då skall ”Pelle” hålla sin sjuka position och vägrar återbetala mina 15000kr.
Jag har såklart med meddelat Skatteverket om Pelles agerandet och att firman inte utförde något arbete åt mig så att skatteverket skall kräva även de en återbetalning på den summan de har i mitt namn betalat ut till de.

Detta har varit en riktig mardröm, så håller på en, det har såklart satt stopp på mitt liv då jag är blockerad i Italien ännu och förmodligen kommer jag att behöva ta detta till rätten för att få rätt till mitt återbetalning.

Jag kontaktar er, med tanke på att ni kanske har något gott råd att komma med?
Jag skulle sedan definitivt vilja att ”BORGHOLM FLYTT O STÄD” står hos er bland den listan av företag som man definitivt skall undvika om man inte vill råka ut för att elände jag har upplevt nu i 2,5 månader.
Jag har såklart till er disposition om så behövs allt mail-utväxlande med det företaget, samt allt som såklart stödjer det jag berättar i detta mail.

Jag tackar på förhand för er svar, som skulle vara väldigt uppskattad. Jag har även tagit kontakt med konsumentverket, och på måndag-tisdag blir det kronofogden…

Med Vänliga Hälsningar,

Michel Dome.

Rating: 3.7/5. From 6 votes.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 omdömen om “Hemsk Flyttfirma med maffiafasoner BORGHOLM FLYTT O STÄD

  1. Se upp för Borgholm flytt o Städ. Innan jag i princip hunnit få min faktura för ett fraktuppdrag från dem var fakturan såld. Jag fick i min digitala brevlåda veta att ett UC var taget på mig. Sökande var Euro finans. Som på några timmar köpt fakturan från Borgholm flytt och städ. Nu är jag som kund utsatt för en kreditprövning men har aldrig begärt något på kredit el avbetalning. Borgholm hävdar att de var tvugna att göra så för att kunna boka en leverans via DHL. Sen får jag veta via Euro finans att Borgholm omgående säljer fakturor dit för ökad likviditet (snabba pengar i kassan). Borgholm både ljuger för Dig som kund och utsätter Dig ofrivilligt för kfeditprövning i ett helt annat bolag som plötsligt äger Din faktura. Hur seriöst är det? Vad är ett inkassobolag villiga att betala för en faktura? Knappast hela beloppet skulle jag tro. Samtidigt fick jag aldrig chansen att betala fakturan själv direkt till Borgholm flytt och städ. 100 % oseriös aktör. Du som kund. SE UPP! VARNING!

    Svara

Fler nyheter