Tips när du anlitar en flyttfirma

Tips när du anlitar en flyttfirma

Om du ska flytta och tröttnat på be dina vänner om hjälp kan det vara en bra idé att anlita en flytt firma. Om du bor i Stockholm, Uppsala ,  Malmö, Göteborg eller en annan lite större stad finns det säkert ett stort utbud av flytt firmor att välja mellan medan om du bor i en mindre ort kan utbudet vara mer begränsat till de nationella firmorna. Men vad ska man tänka lite extra på när man anlitar en flytt firma?

Först och främst så ska man vara ut i god tid. De bästa dagarna, kring månadsskiftet, är ofta bokade i någon månad i förväg. Så var ute i god tid.

Se till att flytt firman har alla tillstånd och försäkringar de påstår sig ha och måste för att få vara verksamma i denna bransch. Det viktigaste är trafiktillståndet följt av en ansvarsförsäkring.

Fråga om betalningsalternativ för seriösa flytt firmor ger er olika alternativ ofta kortbetalning , förskottsbetalning , och ev  kontant betalning får ni bara kontant betalning som alternativ så fråga varför och kräv flera alternativ eller byt flytt firma .

Läs det finstilta. Nästan alla flytt firmor tar betalt för fram- och hemkörning  samt t.ex. tunglyft. Det är viktigt att du vet om vilka kostnader som kan tillkomma innan du låter flytt gubbarna börja arbeta för har de satt igång är det svårt att få dem att sluta utan att behöva betala för en minidebitering någonstans mellan 3-5 tim.

Följer du bara dessa enkla tips kommer din flytt säkert löpa på smärtfritt och du kommer ha stort hjälp oavsett vilken flytt firma du anlitar.

Och tänk på om det låter för bra för att vara sant så är det oftast det.

No votes yet.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter