Flyttkonsumenter

Varför vi tagit bort Movinga

Varför vi tagit bort Movinga

Vi på flyttkonsumenter har fått frågan av många om varför vi plockat bort omdömen om Movinga och vad vi anser om dom. Anledningen till detta är följande. Vi har fått ett brev av en advokatbyrå som Movinga anlitat där det framgår att vi inte får skriva om Movinga varken nu eller i framtiden. Givetvis är detta tragiskt och vi rekommenderar alla att vända sig till Google egen hemsida och lämna omdöme eller åsikter. Vi på flyttkonsumenter är ledsna över detta och tycker det är tråkigt att företag med ekonomiska muskler väljer att anlita advokater för att tysta kunder som skickar in deras upplevelse. Vi undrar om Movinga tagit till samma metoder om vi skrivit annorlunda. Vad vi skrivit och förmedlat kan vi som sagt inte lägga ut. Vi på flyttkonsumenter beklagar än en gång detta.

Dela med dig:
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Live
 • del.icio.us
 • Digg
 • LinkedIn
 • email
Rating: 4.7/5. From 10 votes.
Please wait...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 thoughts on “Varför vi tagit bort Movinga

 1. Olov

  Håll er borta från detta företag!!!
  De anlitar underentreprenörer som inte håller måttet. De packar inte noggrant och var långt ifrån försiktiga med vårt bohag.
  Förberedelserna innan flytten och bemötandet från Movinga var perfekt tills dess att flyttdagen kom, då började helvetet.
  – Alla möbler var skadade eller förstörda på ett eller annat sätt, och jag menar ALLA möbler!
  – Golvet i nya lägenheten repades sönder!
  – Underentreprenören frånsade sig allt ansvar och påstod att jag själv hade förstört golv och möbler.
  – Movinga lutar sig till fullo på sitt försäkringsbolag som förhalar processen, det gör det inte lättare att de har sitt säte i Tyskland. De påstår att de har “premium försäkring”, såhär i efterhand skulle jag ha ifrågasatt vad detta innebär.
  – Movinga är varken billiga eller dyra men det blev väldigt dyrt i det långa loppet, hela processen pågick i över 3 månader.
  – Kundservice svarar alltid i telefon men sällan på mail.
  – Om nått går fel går det bara att nå deras reklamationsavdelning via mail.
  – De påstår sig bara anlita kvalitetssäkrade underentreprenörer, vilket visade sig inte stämma.

  Det går att fortsätta denna lista men som sagt, HÅLL ER BORTA!

 2. Inger Trodell Dahl

  Ett riktigt dåligt företag!
  Absolut den sämsta sk. flyttfirma någonsin! Hade bestämt att dom skulle komma på morgonen. Skulle lämna nyckeln till gamla lägenheten kl 12 och ska hinna med det sista med städningen innan dess, dom kom kl. 11:20 utan flyttbil!!!?? Vi fick hjälpa till att bära ner alla möbler och packning, på gården?!! Och där fick det stå i flera timmar innan en pytteliten lastbil anländer? Dom så kallade flyttgubbarna hade inga bärselar, bilen ingen baklem så dom fick slita värre! Gubbarna hade bytts ut från förmiddagen och den ena hade sin första dag på jobbet! Stackars människor! Hade jag kunnat ge minusstärnor hade det passat idag. Ett råd till alla som tänker anlita MOVINGA, GÖR DET INTE!!!

 3. George

  Movinga!! Ett IDIOT FÖRETAG! Försöker driva in pengar för en flytt dom EJ utfört! Dom vill ha en avbokningsavgift som dom INTE upplyser om, samt avbokningen har skett innom distansavtals reglerna! VAD NI ÄN GÖR ANLITA INTE MOVINGA!

 4. Ulrika Axelsson

  Började bra med trevlig kundtjänst, Anna, men när flyttkillarna kom började problemen.
  1. De pratade enbart turkiska
  2. Flyttbussen var för liten, fick hyra ett släp och packa o köra själv då de hade fel packlista
  3. De skulle packa det ömtåliga vilket de inte visste eller kunde. Samt att de skulle packa upp. När jag packade upp låg allt nedslängt i kartongerna vilket medföljde att många saker var trasiga!!
  De hade sönder möbler, de smutsade ner sängen då de ställde den direkt på golvet i bussen utan skydd under. Ett ben till sängen är borta, ett sideboard är trasigt, en lampskärm från Artwood är sönder mm mm.
  4. De skrapade även sönder väggarna samt trappan på flera ställen i huset.

  Detta är anmält av mig och fakturan är bestriden tills ärendet är löst. Jag har förlorat lika mkt pengar som flytten kostade, om inte mer och när jag vill prata med fakturaavdelningen så finns det inte någon sådan.. vilket är mycket märkligt!? Jag och min dotter fick även göra deras arbete då de åkte när bussen var full. Enbart hyra av släp samt diesel 30 mil hamnar runt 3000kr…

  Jag skulle aldrig avvända denna firma och definitivt inte rekommendera dem.
  De är säkert ok så länge allt funkar men blir det problem så får du ingen hjälp!
  Mvh Ulrika

 5. Lizette

  Otroligt tråkigt att höra. Jag hade en mardrömsupplevelse med Movinga och anmälde dem till Allmänna Reklammationsnämnden. Inget de utlovade stämnde och genomförandet var helt oprofessionellt utan packlistor och med en bil som var en leasingbil samt flyttpersonal som jobbade under helt omänskliga förhållanden. Om jag vetat så hade jag aldrig anlitat dem. ARN har nu gett mig rätt men Movinga verkar helt ointresserade att göra om och göra rätt. Hemskt att ett storföretag får agera på detta vis. Borde man inte ta detta till media på något sätt. Uppdrag granskning?