Varning för Flyttnorden

Hej,

har just betalat Flytt Nord 10 000 kronor i kontanter.

Vid telefonsamtal om pris för att hyra två bärhjälp säger ägaren till Flytt Nord att det blir mycket billigare att de flyttar med bil, flyttkillar och bensin. Jag gavs ett pris 8 000 kronor. När flytten nu är utförd lägger Flytt Nord på moms dvs ytterligare 2 000 kronor. Jag protesterar och menar de gav mig ett pris inklusive moms för det är pris inklusive moms som ska utgå till kunden. De hävdar då att de gett mig företagspris dvs exklusive moms och att telefonsamtalet finns inspelat där priset ges.

Ägaren av FlyttNord säger hotfullt i telefon att samtalet med pris finns inspelat och han ska maila över det. Nu fyra timmar senare (klockan 22.00) har ännu ingen ljudfil kommit med mail.

Ägaren hotade i telefon med att hans flyttkillar inte fick lämna platsen förens jag betalat de 10 000 kronorna. Underförstått fanns där ett hot mot mig, att hålla kvar mig på platsen tills jag betalat med swich fast jag inte hade avsatt 10 000 kronor på kontot. Min son lånar ut 2 000 kronor och jag betalar med kontanter efter en resa till närmaste bankomat för att vi ska få komma hem efter en lång arbetsdag, och därför att de inte kunds ta emot via swich.

Om ljudfilen visar (om han sänder den som lovat) att ägaren till flyttfirman gav pris exklusive moms och det framgår tydligt av samtalet då är väl allt i sin ordning? Men jag undrar om inte ett företag måste ge pris till kunden inklusive moms? Hur får jag FlyttNord att betala tillbaka de 2 000 kronorna om ljudfilen visar de uppgett pris inklusive moms.

Därtill skriver de i kvittot att rutavdrag gäller dvs 50 % i avdrag men längst ned i kvittot står tydligt att skatteverket inte godkänner rutavdrag för flytthjälp.

Vad kan jag sätta emot ett sådant företag som Flytt Nord som ljuger om pris, hotar och som det verkar nu smiter?

De menade vid första telefonsamtalet att det blir billigare att anlita dem med bil som kör från Stockholm till Skara och två man än att jag hyr vagn, kör med egen bil och hyr bärhjälp. Nu har slutfakturan hamnat på minst det dubbla.

Jag är mycket besviken på Flytt Nord. Efter flera telefonsamtal med dem idag förstår jag av deras attityd att jag som kund är helt oviktig. De var hotfulla, arroganta och skrek och tjafsade i telefonen. De kunde ha hanterat det hela professionellt och sänt ljudfilen och därefter sänt en faktura.

 

De behandlade mig som om jag var en kriminell när jag tvärt emot visade dem förtroende genom att lita på deras råd.

 

Mitt råd till den som ska anlita en flyttfirma är KONTAKTA INTE FLYTTNORD! NI KOMMER ATT ÅNGRA ER!!

Anna-Karin Bylund

Rating: 1.6/5. From 7 votes.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

28 omdömen om “Varning för Flyttnorden

 1. En bekant till mig försökte de lura på att betala ett jättebelopp extra. Dessutom stal de saker! Jag försökte ringa till vd men de vägrade släppa fram mig, nu får de stå sitt kast! 😆..hoppas många anmälningar poppar upp!

  Svara
 2. Mina föräldrar blev drabbade av dessa idioter vid deras flytt den 11 augusti! Fy fan att ge sig på en 80 årig man som under hot måste betala 30000 kr för nåt som egentligen enligt offerten skulle kosta 9000 kr och hotar med att ta med sig hela deras hem om de inte betalar! Är så jävla förbannad! Min pappa betalade av rädsla att förlora hela hemmet! Allt är polisanmält! Hoppas verkligen att alla drabbade får sina pengar tillbaka och att de som gjort detta hamnar bakom lås och bom!!! Mina föräldrar skämdes så mycket över att blivit så lurade att de inte vågade säga nåt till oss barn! Fy fan vilka människor det finns som inte har nån jävla moral i kroppen!!

  Svara
 3. Har även varit med om liknande!
  Vill gärna gå ihop, till rättegång. Var det någon som man kunde kontakta?

  Svara
  • Har precis betalat sjukt massa pengar till FlyttNord och förstår nu att jag blivit blåst och går mer än gärna ihop i en rättegång.

   Svara
   • Polisanmälde FlyttNord igår, och jag ber samtliga som blivit lurade av dem att också göra polisanmälningar. För när jag gjorde min anmälan så sa de att ju fler anmälningar polisen får in desto större chans är det för att något blir gjort så att inte anmälan läggs ner. Så snälla, polisanmäl dem så mycket ni kan. Det är bara att ringa 11414.

    Svara
 4. Jag har liknande erfarenheter av Flyttnord/IH Flyttnorden AB. Daniel Eliasson är ett fejknamn – svenskt, antagligen för att inge förtroende – och firman byter namn när det kommit in för många anmälningar. Tidigare hette de Göteborgs flyttbyrå och nu har de börjat kalla sig Kronans flytt. Hemsidorna är väldigt proffsiga, men allt är bluff. Gänget har sitt säte i Borås. Kolla alltid upp det företag du ska anlita på Ratsit och Skatteverket! ARN kan endast rekommendera

  Svara
 5. Hej!

  Kan bara instämma med alla kommentarer ang FLYTTNORD. Dom lovade mig att komma i tisdags kl 13.30…kom inte utan skulle komma dagen efter kl 8,30…ringde och sa att dom var försenade skulle komma kl 10.30…ringde 10.50 och sa att nu kommer vi snart…ringde strax efter kl 11.00 och sa att nu är vi framme om 4 min…tog säkert 10 min. När dom äntligen kom så var deras bil redan fylld med andra möbler som låg huller om buller så våra möbler hade inte fått plats, och jag skulle själv tillhanda håller verktyg för att skruva isär en stor bokhylla, vilket jag inte hade. När jag såg oredan i bilen och med tanken på all försening så kände jag att detta är ingen seriös flyttfirma som kommer att vara rädd om mina möbler. Jag bad flyttkillarna åka igen och ringde upp chefen Daniel Eliasson och sa att jag inte ville anlita deras flytthjälp på grund av all försening och hur det såg ut i lastbilen. Har aldrig blivit så utskälld av någon människa innan …han skrek i luren allt möjligt om vilken idiot jag var och använde könsord och skulle minsann skicka en faktura på flytten, sen slängde han på luren.
  Kommer att sprida till alla mina vänner och varna dem för denna flyttfirma!!

  Svara
 6. Har råkat ut för dem nu i helgen. När jag bokade dem fanns tyvärr inte denna sida, den hade jag haft stor nytta av annars. All skit på dem verkar ha dykt upp under senaste månaden. Detta är vår berättelse:

  Vi begärde en offert för en flytt på ca 30 mil, från en trea till en tvåa (båda bottenplan). Vi fick följande offert per mail:

  ”Tack för din offertförfrågan. Här kommer en offert angående er flytt .
  – 2 flyttkillar och en flyttlastbil, 8220kr i inkl moms och försäkring efter skatteavdrag, lastning och lossning samma dag.
  – En godkänd flyttstädning enligt mäklarförbundet. 2900kr efter skatteavdrag inkl moms och 1 veckas garanti.
  Inga andra avgifter tillkommer. Självklart får du en flyttavtal samt försäkringsavtal när du bokar hos oss.”

  När vi accepterade denna offert skickade de ett flyttavtal samt ett försäkringsbrev från Trygg-Hansa. Efter några dagar tyckte jag att det var konstigt att de inte skickade ut avtalet per post, så jag googlade på dem igen. Då hittade jag efter ett tag 3 negativa recensioner på gula sidorna där det står att Flyttnord aldrig dök upp och flyttstädade: https://gulasidorna.eniro.se/f/flyttnord-ab:128366928

  Jag blev mycket orolig över vad jag läste och insåg då att Daniel Eliasson aldrig hade specificerat i bokningen vilken dag städningen skulle ske. Försöker han blåsa mig på städningen? Jag mailade då Daniel Eliasson som lovade att skicka en uppdaterad bokningsbekräftelse. När så inte skedde ringde jag honom igen och han lovade på nytt, men det hände inget. Jag ringde ytterligare en gång och skickade flera mail där jag påminde. Reslultetet blev nya löften men ännu ingen uppdaterad bokningsbekräftelse. Eftersom det hade gått flera veckor så började det nu kännas mycket obehagligt, men jag fortsatte tjata.

  Först två dagar innan flytten hittade jag denna sida. Tack för att ni finns! Jag insåg då att allt med Flyttnord är bluff och båg, men eftersom de skulle begära halva summan vid avbokning så nära inpå flytten och eftersom det skulle bli svårt at boka ny firma med så kort varsel så bestämde jag mig för att försöka överlista dem istället. Jag ringde Daniel Eliasson på högtalartelefon medan min fru spelade in samtalet och även filmade numret på mobilens display. Jag lyckades få honom att säga att flyttstädning är bokad lördagen den 1 juli. Jag ringde även Hallå konsument för rådgivning om det avtal jag ingått, samt även polisens informationsavdelning på 114 14 för att undersöka vilka möjligheter jag skulle ha att låsa in flyttbilen med hjälp av områdets vägbom fram tills polisen anländer om så skulle behövas under flytten. Detta var ok enligt polisen.

  När flyttdagen (fredagen den 30 juni) kom gick allt bättre än förväntat. Tre (inte två) flyttkillar fök upp. De var mycket trevliga och hjälpsamma, kom i tid och jobbade både snabbt och försiktigt. Vi hade bestämt oss för att fjäska för dem så att de kanske inte skulle vilja blåsa oss, så vi bjöd dem på fika. Resan gick bra och när allt var inburet i nya lyan var det dags för betalning.

  På kvittot, som skrevs på plats för hand, framgår att flytten mycket riktigt kostar 8.220 kr och att flyttstädningen kostar 2.900 kr. Skillnaden är en post längst ner där det står att ”kunden betalar efter RUT-avdrag 22.420 kr.” Jag sa då att detta absolut är inte det pris på 11.120 kr som vi har kommit överens om. Jag upptäcker också att det under det finstilta längst ner på kvittot står ”RUT-avdraget debiteras skattemyndigheten. RUT-avdrag gäller endast hushållsnära tjänster, dock ej flyttning. Om Skatteverket inte godkänner debiteringen så förbinder ni er att betala mellanskillnaden. Anmärkningar på fakura skall göras senast 8 dagar efter utfört arbete till vår mailadress, gäller alla våra tjänster.” Jag påpekar även detta för flyttkillen varpå han fortsätter att vara lika trevlig men ringer upp Daniel Eliasson och räcker luren till mig. Jag säger till Daniel att i avtalet framgår det att ”inga andra kostnader tillkommer” och att det på deras kvitto står att RUT-avdrag inte gäller flytt. Jag säger också att min swich har en maxgräns på 15.000 kr och att jag inte kan föra över mer än avtalat, vill han kräva mer pengar så får han fakturera (vilket Hallå konsument tipsat mig om, man kan då bestrida fakturan). Då svarare Daniel Eliasson att jag måste betala idag och att jag inte kan ändra betalningssätt nu, det måste ske kontant eller med swish. Han säger också att RUT-avdraget inte är en kostnad, det är ett skatteavdrag, samt att kvittot är lite dåligt uppdaterat och att RUT visst gäller flytt. ”Du kan kolla upp det med Skatteverket”. Jag svarar då att ”det ska jag göra”, avslutar samtalet med Daniel och ringer till Skatteverket med detsamma. Flyttkillen tar allt med ro, är trevlig och ger oss tid att ringa. Efter en kvarts kötid kommer jag till en handläggare som bekräftar att RUT-avdrag nu ingår för flytt, men att detta ska dras av redan på fakturan, det vill säga jag ska bara betala de 11.120 kr som vi har kommit överens om. Det är Flyttnord som ska ansöka om RUT-avdrag och få pengar från Skatteverket, inte jag.

  Jag låter handläggaren på Skatteverket förklara detta även för flyttkillen över högtalartelefon, varpå han verkar jätteförvånad. Han säger då ”nu har jag svart på vitt om att du har rätt” och ändrar kvittot så att det stämmer med skatteverket, samt betalar de 11.120 kronorna via Swish. Betalningsmottagare är då en ”Mohamed Yahia Saboni”, flyttkillen bekräftar att det är rätt namn. Eftersom jag bedömer att priset på kvittot nu stämmer så betalar jag pengarna trots att det verkar skumt med namnet. Namnen på Swish brukar trots allt vara andra namn än firmanamnet, men ändå skumt att det är ett arabiskt namn istället för Daniel Eliasson eller den där Berndt Arne Johansson som företaget är registrerat på. (Jag hade tidigare kollat upp med polisen att IH Flyttnorden AB och Flyttnord AB är samma företag). På kvittot skriver flyttkillen också in att nycklar inför flyttstädning har överlämnats till flyttkillen och att nycklarna ska lämnas i vår låsta postlåde i trapphuset utanför förra lägenheten. Han skriver även in vilket telefonnummer jag har swishat till på kvittot.

  Jag berättar nu för flyttkillen att jag har undersökt Flyttnord och att jag har hittat massor av saker om dem på nätet. Nu kommer det märkliga. Flyttkillen säger då att han är en extern resurs kör åt fyra olika företag och att han inte visste något om att Flyttnord var skumma. När jag visar honom denna sida i mobilen så blir han jätteförvånad. Jag vet inte om han spelar eller inte, men han verkar uppriktigt förvånad. Efter att vi pratat färdigt går han ut till bilen och sätter sig och ringer. Han pratar i säkert 5 minuter, sedan åker han.

  Klockan åtta idag (3/7) ringer vår gamla vaktmästare på det kommunala bostadsbolaget och säger att flyttstädning inte har gjorts och att nyckeln inte finns i brevlådan som vi avtalat. Jag ringer då Daniel Eliasson, som inte har tid att prata men ber om att få återkomma om en timma. Jag förklarar att läget är akut och att nästa hyresgäst ska flytta in klockan 12, men han upprepar bara att han ringer mig om max en timma. Men det gör han inte. Jag ringer då upp honom igen och han säger att han ringer mig om några minuer när han är på kontoret. Men det gör han inte (väntade 20 minuter). Jag ringer då igen två gånger, men ingen svarar nu. Jag ringer istället från en annan mobil, då svarar han omedelbart. Jag skäller nu ut honom efter noter och berättar att jag har honom inspelad och att han kommer att få stå för ett låsbyte för 800 kr plus alla kostnader för en städfirma som hyresbolaget tar in. Han skyller då på att städfirmans bil har krockat, men att han kan fixa städningen imorgon. Jag säger då att det är för sent, och då ber han mig skicka faktura.

  Och här sitter jag nu och väntar på en faktura på 800 + en flyttstädning för gissningsvis ca 5000-6000 kr (som bostadsbolaget inte får rutavdrag på eftersom de är ett kommunalt bolag som har anlitat städfirman) . Nu ska jag ringa hallå konsument, ARN, polisen och mitt försäkringsbolag. Låt världskriget börja!

  Några andra skumma grejer jag hittade när jag grävde:

  1. På Ratsit framgår att Mohamed Yahia Saboni som jag Swishade till är skriven i Borås. Om man går in på följande länk och klickar på ”På adressen” till höger på sidan så finner man att sju män med arabiska namn finns registrerade på samma adress:
  https://www.ratsit.se/19940105-Mohamed_Yahia_Saboni_Boras/arAtcmbCptFTKN4po2W-I_oIRS6HE3UStAxjR_ARNH4#engagemang

  2. När jag lyssnar riktigt noga på inspelningen med Daniel Eliasson så kan jag ibland höra en arabisk brytning. Jag misstänker att namnet är fingerat och att denne Daniel Eliasson i själva verket är någon av de personer som finns på adressen ovan. Detta kan jag dock inte garantera, jag har aldrig träffat honom personligen.

  Jag vill nu anonymisera lite för att inte hänga ut någon oskyldig. Flyttkillen som hade ett svenskt namn (men uppenbarligen var av arabiskt ursprung liksom de två andra killarna) sade sig vara bosatt på en ort som ligger ungefär 2 mil från min gamla adress. Han säger sig som sagt även vara en extern resurs. Flyttlastbilens regnummer RRC 343 är dock registrerat på ett företag som heter AB Svedjans pulverlack och som ligger 10 mil från denna påstådda bostadsort. Om AB Svedjans pulverlack kan man läsa i följande länk. Deras företag är registrerat för beläggning och överdragning av metall, mark- och grundarbeten, plåt-, lack- och glasreparationer på motorfordon utom motorcyklar samt för vägtransport och godstrafik. Jag har ingen aning om lastbilen nyligne inköpt eller hyrd från från dem eller om även detta företag har någon koppling till Flyttnord: https://www.ratsit.se/5569954406-AB_Svedjans_Pulverlack#paAdressen

  Min avslutande gissning är att Flyttnord är en del av en organiserad brottslighet från något kriminellt gäng. Lär av mina misstag, anlita inte Flyttnord. Om det redan är för sent, läs på om era rättigheter och möjligheter!

  Svara
 7. Vad jag ångrar att jag inte googlade på Flyttnord innan jag anlitade dem! Då hade jag sett era kommentarer och aldrig gått i närheten av dem.
  Häromdagen, när de skulle flytta åt mig, hände precis det ni alla redan berättat om; de krävde att jag skulle betala direkt, jag tvingades betala det dubbla priset mot vad som var uppgjort samt för fler timmar än de faktiskt jobbade. De måste ju bara stoppas innan fler drabbas.

  Svara
 8. Min polisanmälan blev nerlagd. Är så otroligt arg och besviken. Är ni fler som hade kunnat tänka er att sätta igång en rättegångsprocess?

  Svara
 9. Oseriöst och oproffisionellt företag. En bluff helt enkelt. Varna alla ni känner och skriv ut överallt..dessa är inte att lita på öht. Ni som råkat ut för dom polisanmäl, så får vi hoppas att ingen mer behöver råka ut för dom.

  Förstår inte att dom får hålla på så här.

  Svara
 10. Höll också på att bli lurad men drog mig ur. Ville ha dubbelt så mycket betalt och rutavdrag skulle vi skicka in själva. Ville ha kontant betalning och blev till slut mycket hotfulla då jag vägrade… Skulle då kräva mig på 1500 kr i avbokningsavgift.

  Svara
 11. Även vi höll på att drabbas, lovades ett pris för flytt norrut från Jönköping. Samma morgon som flytten skulle ske kräver dom dubbla beloppet och via swish alternativt kontanter. Som tur var hann vi dra oss ur. Efteråt har vi insett att det var samma skitsnack, som andra tyvärr drabbats av, från första början och de blev verbalt hotfulla när vi vägrade gå med på alla ändringar.

  Svara
 12. VARNING NYTT FÖRETAGSNAMN PÅ FLYTTNORD!

  Vi blev igår lurade av ett ”företag” som kallade sig KRONANAS FLYTT men som i själva verket var FLYTTNORD.

  Det började med att de kom 2 timmar efter avtalad tid.
  De kom med en för liten lastbil, som dessutom var avställd enligt fordonsregistret.
  De lastade oproffsigt halva vårt bohag och åkte iväg. Min man åkte efter lastbilen till vårt nya boende. Där lossade de möbler och när det endast var några få saker kvar i lastbilen började de kräva betalning kontant (9200:-) för hela flytten. De ville dessutom ha dubbelt betald, ytterligare 9200:- för att vi sedan själva skulle ordna med rotavdraget. Plus detta ville de ytterligare ha 2000:- för att de skulle ordna ytterligare en lastbil som var tvungen att flytta resten av vårt bohag.

  Flyttkillarna på plats var inte våldsamma men stämningen var hotfull.
  Deras chef ringde flertalet gånger och hotade min man med både det ena och andra om vi inte betalade, vilket var riktigt läsligt.

  Min man betalade 4600:- för halvt utfört jobb och sa att han skulle kontakta polis.

  Svara
 13. Vi har också blivit lurade av Flyttnord, enligt deras offert så skulle vi betala 850 kronor i timmen !.
  Och beräknad arbetstid Ca: 4 timmar. Då skull det ingå två flyttkarlar + Flyttbil.
  Och inga andra omkostnader skulle till komma !.

  Sedan när arbetet var utfört, så fick man en Chock !. Priset blev mer än dubbelt som man fick betala.
  Dessutom så gjorde dom inget rutavdrag , som enligt Skatteverket skulle dom ha gjort det direkt när man
  betalade dom . Så man skulle bara betala halva beloppet !.

  Sedan dom hade fått pengarna, försvann dom som dimfigurer.

  Då väcktes misstankar om dom, så vi har tagit kontakt med dom men går ej att nå eller få någon rätsida
  på detta !.

  Vi har Polisanmält Företaget för detta, och enligt polisen så är dom mycket kända. Så det blir prioterat.

  Skulle fler gå samman och anmäla dom , då är vi också intresserade av att få dessa personer dömda
  i en Rättegång !

  PS, Låt oss stoppa detta företag för alltid !.

  Svara
 14. VARNING VARNING!!!!!!

  Detta är kriminella as. Polisanmäl så vi kan sätta ditt kräken snarast.

  Vet ni vem dom är så skriv gärna ut namn och adress på dom……….

  Svara
  • Hej

   Min man har bilder på de som flyttade möbler samt flyktbilen med regnummer.
   Han försökte även få se id-handlingar men flyttkillarna vägrade visa något.

   Min man bad om deras namn men fick namn som inte existerar.

   Svara
 15. Halloj. Också råkat ut för ett hotfullt samtal om att jag ska betala avbokningsavgift på en flytt jag inte har beställt. Vägrar ge ut ljudfil eller textbevis. Polisanmält ärendet. Polisen kände till företaget direkt när jag sa namnet.

  Svara
 16. Bra att alla anmäler och även till honom som har hand om utredningen! Stort tack till familjen i Borås som gick ut i media – många har klivit fram och anmäler!
  Ihop är vi starkare!

  Svara
 17. Kriminell firma – jag blev utsatt för bedrägeri av dessa svin. Gav dem nycklar till lägenheten som såldes också för flyttstädning så nu blir det dyrt med låssmed.

  Undvik till varje pris.

  Svara
 18. Jag har också råkat ut för dem! Känns som att vi är många som är lurade på flera tusen kronor! Av mig tog de även möbler! Skulle vara bra att få kontakt med fler av er så vi hade kunnat gå ihop till rätten!

  Svara
  • Det är många som redan gjort polisanmälningar mot deras företag. Det finns en utredare i Borås som har hand om allt. Kontakta honom! Dom har massor på dom.

   Svara
  • Hej. Jag anlitade flyttnord för hjälp att flytta ett piano i måndags den 29/5 . Tog för givet att det skulle komma en faktura. Detta gällde från Kristianstad till Skövde. Vi kom överens om 7500. De ringde och sa att pianot var tungt och ville ha ytterligare 1600. Jag sa bestämt nej. Efter ytterligare en timma ringde dem och ville ha pengarna direkt på deras konto. Efter mycket diskussioner hotade dem att lasta av pianot, så jag förde över pengarna. Sen fick jag ett mail från juristen som jag har anlitat i Kristianstad (pianot står i ett dödsbo) och sa att ingen hämtat nycklarna dit ,vilket jag hänvisade dem om. För att göra en lång historia kort, så står pianot kvar i Kristianstad och jag blivit av med 7500!!!!. Daniel Eliasson som han hette på flyttnord lovade att föra tillbaka mina pengar vilket han ej har gjort. Svara ej på telefon. Jag har polisanmält dem, och går gärna samman med alla de har lurat.

   Svara
 19. Flyttkonsumenter har kontrollerat flyttföretaget som kallar sig Flyttnorden med org.nr: 559062-6585 och företaget saknar trafiktillstånd bland annat och får därmed inte köra flytt mot betalning. Vi rekommenderar inte flyttnorden.

  Svara
  • Gör en polisanmälan. Var med om exakt samma sak. Finns många många fler!!!

   Inspelningen är bara bullshit.

   Dom har pågående ärenden hos ARN, flera polisanmälningar och ingen försäkring. Försäkringsbrevet på deras hemsida är förfalskat. Polisanmäl direkt.

   Svara

Fler nyheter