Vi avråder starkt att använda offerta till flytt.

Vi på flyttkonsumenter har fått ett antal offerter i från offerta.se angående flyttjänster och läsningen är skrämmande . Bland annat så påstår företag att dom är innehar fora försäkringar , har högsta kreditvärdighet trots att dom är nystartade företagen tar endast en betalt en bråkdel av flytten lägger resten på flyttstädning kontantrabatt mm. Vi har kollat upp dessa företag och utifrån detta så avråder vi alla att använda offerta för att finna flyttföretag. Anlita smart till flytten – Anlita rätt vi på flyttkonsumenter hjälper er.

No votes yet.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 omdömen om “Vi avråder starkt att använda offerta till flytt.

 1. Hittade ett gammalt inlägg som visar att offerta varit på tapeten förr.

  Flyttfirmor rut-fuskar
  fredag, oktober 19, 2012 – 00:00

  Fakta Rut-avdrag

  Rut ges för hushållsarbete som städning, klädvård, enklare trädgårdsarbete samt barnpassning och annan tillsyn. Skattereduktionen medges med halva arbetskostnade för högst 50 000 kr per person och år.

  Källa: Skatteverket
  Dela med dig av artikeln på del.icio.usBlogga om artikeln på BloggerLägg till denna sida som bokmärke hos Google BookmarksTipsa om artikeln via e-postSkriv ut artikeln Flyttfirmor rut-fuskar
  NYHET

  Skatteverkets regler är tydliga: rut-avdrag får inte göras för flytthjälp – endast för flyttstädning. Men bland Stockholms städfirmor är det inte ovanligt med paketpriser där flyttjänsten är billig och flyttstädningen betydligt dyrare.
  – Det tjänar ju kunden på, säger kundbokaren Veronica till ETC Stockholm.

  En av alliansregeringens motiveringar till införandet av rut-avdrag var att göra svarta jobb vita. Så har det inte blivit fullt ut. I branscher med blandade tjänster – såsom inom bygg och flytt – är det inte ovanligt att vissa aktörer fuskar, enligt Pia Blank, skattejurist på Skattekontoret.

  – Vi jobbar hårt med de här frågorna, men det är en svår bevissituation. När vi frågar flyttföretag hur flytten kunde bli så billig medan städningen är dyr kan de hävda att huset var extremt smutsigt. Ett stort ansvar vilar på kunden, säger hon.

  ETC Stockholm har begärt in offerter på flytthjälp och flyttstäd via prisjämförelsesajten Offerta.se för en tvåa på 60 kvadratmeter. Inom ett par dagar har vi fått in fyra förslag. Företaget Vanadis Care AB skriver i sitt mejl att de erbjuder oss två prisförslag: Endast flytthjälp kostar 5 500 kronor inklusive moms. Flytthjälp och flyttstädning kostar däremot 5 000 kronor inklusive moms efter rut-avdrag, det vill säga 500 kronor billigare. I det andra förslaget står det explicit att flytthjälpen plötsligt kostar 1 000 kronor medan flyttstädningen går på 4 000 kronor inklusive moms.

  – Man sätter ett högre pris på städningen och ett lägre pris på flytten för att jämna ut det. Det är alldeles vedertaget och accepterat, säger en representant för Vanadis Care till ETC Stockholm.

  Tror du att Skatteverket skulle hålla med dig om att det här tillvägagångssättet är accepterat?

  –- Det törs jag inte säga. Vi försöker bara göra det lagligt och till bra priser.
  Beredd ta risken

  Även ett annat städföretag vi kontaktar är öppet med att de tar mer betalt för flyttstädning än för flytthjälp för att med rut-avdraget kunna konkurrera med priset.

  – Självklart gör vi det, och vi är inte ensamma. Man erbjuder alltid båda tjänsterna ihop. Det tjänar ju kunden på, säger Veronica, som är kundbokare på ett större städföretag.

  –Vi är medvetna om att det är riskfullt att göra på det här sättet, rätt vad det är åker man dit.

  Vad menar du med att åka dit?

  – Skattemyndigheten gör ju alltid stickkontroller, även på oss. Men det är väldigt svårt för dem att kolla uppgifterna. Det skulle vara om de ringde upp kunden och frågade. Kunden är väldigt dum om den avslöjar att vi gjort upp en deal.

  Hur ser du moraliskt på att ni gör rut-avdrag för en tjänst på falska grunder?

  – Jag ser inte det som något större fel egentligen. Det är väl bättre att vi gör det någorlunda schyst än att ta pengar under bordet?

  Både företagen som gör rut-avdrag för icke-subventionerat arbete och kunden som skriver under fakturan gör sig skyldiga till skattebrott, enligt Pia Blank på Skatteverket.
  ”Struntar i reglerna”

  – Man måste vara noga med att understryka att väldigt många företag är seriösa och de är totalt chanslösa i konkurrensen med företag som drar rut på allt arbete, säger Pia Blank.

  Är reglerna kring rut-avdrag för otydliga?

  – Nej, och när det gäller flyttning är de glasklara. Det handlar om att människor struntar i de regler som finns. I stället får staten gå in och betala kundens faktura på felaktiga grunder.
  Jonna Sima

  Svara

Fler nyheter