Läs om flyttföretagaren som berättar om flyttfirmor och flyttskojare.

En flyttföretagares berättelse om den snedvridna konkurrensen tack vare RUT-avdragen.
Som många flyttföretagare befarat så är detta med RUT-avdrag inte endast positivt. Vi hoppas att med detta brev kunna hjälpa flera människor att förstå innebörden med vad RUT-avdraget kan ha för följder för oss inom detta yrke.
Vi som berättar har arbetat inom flyttbranschen under många års tid, arbetat på många olika flyttfirmor och vi arbetar ständigt med att försöka utveckla branschen och göra den till någonting ännu bättre än vad den är idag.
Det finns dock konsekvenser med all förändring som komma skall, det som skrämmer just nu är att många utav våra medarbetare riskerar att stå utan arbete och möjlighet till försörjning, flyttfirmor som funnits i över 20-30 år riskerar att försvinna i skuggan utav drakar som producerar otroliga vinster för egen vinning, allt utan känsla för yrket, ett gammalt yrke som funnits sedan urminnes tider och kallats allt ifrån Stadsbud, Expressarbetare och flyttgubbar och som troget vandrade runt bland olika flyttbolag.
Dessa har i grund och botten alltid varit flyttföretag vars syfte och mål är att hjälpa andra företag och privatpersoner med att flytta sin egendom, sina hem, sitt allt!
Tack vare införandet utav RUT-avdraget har allt flera kunnat unna sig denna tjänst, kunnat spara på sina ryggar och knän, sluppit oroa sig över hur det skall gå med flytten, detta har helt enkelt gjort det möjligt för privatpersoner och företag att kunna luta sig tillbaka och överlåta arbetet till proffsen, flyttfirmor som arbetar med detta helt enkelt.

Det har framkommit att en hel del stora aktörer i olika branscher under 2000-talets början tagit in utländsk arbetskraft, främst ifrån öststatsländerna. Denna arbetskraft avlönades med bidragspengar vilket i sin tur ledde till olika skandaler som exempelvis arbetsplatsolyckor, hot gentemot kund men också i en del fall till döden.
Detta är exempel på en del händelser som oftast sopats under mattan utav just företag som valt att arbeta på detta sätt, då målet endast varit att göra storvinster till sina aktieägare i börsnoterade företag.
Det blir allt tydligare att detta är på väg att ske även i vår bransch, flyttbranschen. Man kan då fråga sig varför? Förklaringen är enkel, pengar!
Det kan verka lönsamt att ta in arbetskraft med rätt till bidragspengar, då man på så sätt kan få ner företagets lönekostnader och samtidigt göra stora vinster genom att erbjuda kunderna RUT-avdrag. Man arbetar på detta sätt för att aktieägarna skall kunna få höga utdelningar. Företag där detta arbetssätt är märkbart är bland annat stora städföretag samt förmedlingsföretag som säljer olika tjänster via nätet, ofta specialiserade på allt som har med RUT-och ROT att göra.
När detta pågår, när allting i slutändan endast handlar siffror på ett bankkonto, vad händer då med de flyttfirmor som arbetat i över 20 år? Flyttfirmor som innehar rätt kompetens och erfarenhet för yrket? Flyttfirmor som vet hur en flytt ska gå till på ett smidigt sätt, som vet hur man får en kund att känna sig trygg? Som ovannämnt riskerar dessa att hamna i skuggan utav de stora pengarhungriga drakarna.
Hur skall vi kunna konkurrera med dessa villkor? Svaret är enkelt det går inte, då våra lönekostnader fortfarande finns kvar. Detta är väldigt snedvriden konkurrens!
Tänk därför en extra gång innan du väljer vem du ska anlita till din nästkommande flytt, ett flyttföretag som arbetar för slutmålet, nöjd kund eller ett företag så som ett bolag med olika tjänster och endast existerar i form utav fina hemsidor på internet och en massa reklam eller ett städföretag som saknar erfarenhet och kompetens men erbjuder även flytthjälp, eller en flyttsajt som erbjuder en massa offerter men som endast arbetar för slutmålet, vinsten? Tänk efter innan ni lämnar ert hem ert liv i någons händer, man flyttar bara några gånger i sitt liv så anlita med hjärnan och inte plånboken.
Valet är Ditt!

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter