En bekymrad flyttföretagare berättar.

Vad håller på att hända med Sveriges tidigare välrenommerade land?  Jag har bedrivit Flytt-tjänster och andra transportlösningar i huvudstaden med omnejd i ca 27 år idag för att vara ganska exakt.

I dagsläget avlönas ca 28 medarbetare.(skattebetalare) och som mest har vi varit ca 45st.Dessvärre tvingas vi månad för månad dra ner på vår personalstyrka eftersom flyttbranschen numera liknar Texas på 1700-talet.

Vi som är seriösa och följer dom regler och paragrafer som samhället kräver av oss håller sakta men säkert på att ätas upp av dom oseriösa aktörerna på marknaden.Dessa erbjuder kunder exempelvis 3 man samt möbelbil till priset av mellan 850:-  till 1100:-/tim

För en vanlig lekman.Dvs kunden som anlitar dessa förstår inte att detta pris är helt absurt lågt.Betänk vad en Expressarbetare(flytt-gubbe) kostar mitt företag per timma.Som vi regelbundet utbildar inom yrket(allt från första hjälpen till rätt lyft-teknik) Dessutom har vi då lastbilen med amorteringar,dieselkostnader,försäkringar,trängselavgifter,servicar,skatter osv samt det alldagliga  slitaget och sist men inte minst så har vi utrustat några av  våra bilar med hjärt-startare eftersom vi oftast befinner oss där många av våra medmänniskor passerar.Hur? skall jag råda bot på dessa oseriösa aktörer som ligger med på olika sajter som tex Offerta, Servicefinder , Flyttguiden osv?? Dessa 3 för att nämna några marknadsför sig vitt och brett med radioreklam,tv-reklam osv osv.Att man skall begära in flytt-offerter från dessa.Förstår inte hur man kan låta oseriösa aktörer som saknar både trafiktillstånd,försäkringar osv osv ligga med på dessa hemsidor.Tydligen bryr sig inte en del så kallade flyttsidor om vilka Aktörer(flyttfirmor)som får ligga med hos dom.Förövrigt så anser jag att stat,kommuner,landsting också lockar till sig oseriösa aktörer när man ser prisbilden  som dessa får på sina upphandlingar.Kommuner samt Stat om några bör väl veta vad ex 1 st anställd kostar per timma??? Priserna dom godkänner och tecknar på är så låga att jag inte kan se något annat än att flyttföretaget antingen betalar sin anställde direkt i handen,eller har ukrainare eller andra öst-länningar som betalas långt under den primära tim-lönen som lagen kräver av oss seriösa.För kännedom så tar vi i dagsläget 1530:-/tim för 3 man samt 1st lastbil.Och till saken hör då att dessa priser har varit oförändrat utan pris-justeringar i 4 år nu!! Vilken annan bransch har samma prisbild i 4 år??  En annan sak som förundrar mig mycket är rut/rot avdraget.Detta är som jag ser det ett jättebra sätt för att främja eventuellt svartarbete samtidigt som det är en bra möjlighet för landets innevånare att kunna anlita städ-tjänster osv till bra priser.

Men när jag hör att våra konkurrenter på andra flyttfirmor erbjuder sig att kalla flytt-hjälpen för flyttstäd och därmed kunna erbjuda billig flytt till kunden samt erhålla resterande del av staten så vet jag inte om jag skall skratta eller gråta….

Flytthjälp är ju som bekant inte något godkänt rutavdrag på.Men då kallar en del flyttfirmor hela flytten för flyttstäd och lurar därmed skatteverket.Och vi vanliga skattebetalare står som vanligt för kalaset.

I ärlighetens namn så funderar jag starkt på att avveckla mitt nuvarande bolag och dra mig tillbaks.Detta resulterar då i att 28 st medarbetare inklusive mig själv kommer att stå arbetslösa.Samhället mister då skatteintäkter från mitt företag samt från 28st anställda och kommer då istället tvingas att betala ut a-kasse ersättningar osv till oss.   Men vi kanske kan börja jobba svart hos någon flyttfirma i Stockholm istället och köra Texas-Stuket…………….

MVH/En mycket bekymrad flyttföretagare.

Rating: 4.0/5. From 1 vote.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 omdömen om “En bekymrad flyttföretagare berättar.

 1. Mycket bra inlägg.
  Jag arbetar själv i branschen och upplever exakt samma sak som du skriver.
  Varför ska vi slita, när andra bara sänker priser och konkurrerar ut oss seriösa företagare.
  Inte ens Skatteverket, statliga och kommunala myndigheterkan kan göra en seriös upphandling som går att bygga en verksamhet på. Dem tittar bara på priset inget annat. Fast att priset är i stort sett under kollektivavtal inhandlar staten sådana tjänster. Allt bygger på att man måste luras för att arbetena ska gå runt. Ska det verkligen behöva vara så??? Jag bara undrar?

  MVH / En trött och bekymrad flyttföretagare

  Svara

Fler nyheter